Friet in de schil

bied je meer!
01
mei

ambachtelijke friet in de schil biedt meer!

Is het je ook opgevallen dat er steeds meer ambachtelijke friet in de schil wordt geserveerd? Friet in de schil is erg populair. Waar komt dat door? Wel, friet in de schil geeft meer! We zetten de meerwaarde op een rijtje.

Meer smaak

In de aardappelschil zit veel smaak. Een frietje in de schil smaakt daarom heel anders dan een frietje zonder schil. De smaak is voller, maar ook zoeter.

Meer vezels en vitamines

De schil van de aardappel bevat de meerderheid van de vezels van de aardappel en veel van de voedingsstoffen. Vezels zijn belangrijk voor ons lichaam en bevorderen een goede spijsvertering. En het geeft een goed gevuld gevoel. Je hebt dus echt een maaltijd aan een ambachtelijk frietje in de schil. Verder zijn de voedingsstoffen natuurlijk niet onbelangrijk. Vooral vitamine C en het mineraal kalium zitten dicht bij de schil. Wat dat betreft is een frietje in de schil dus nog gezonder ook.

Meer ambacht

Een frietje in de schil draagt bij aan de ambachtelijke uitstraling van het frietje. Hoe mooi is het om een product wat rechtstreeks op Hollandse bodem groeit, in z’n geheel te verwerken?!!

Meer aardappel

Zonder het schillen van de aardappel heb je minder verlies. Wanneer je aardappels schrapt, verlies je zo’n 10% van de aardappel. Niet nodig wanneer je ze met schil en al frituurt. Dus dat komt neer om meer frietjes uit je aardappels.

Meer gemak

Friet in de schil voorkomt schrappen. En voor schrappen heb je een schrapmachine nodig en dat geeft weer veel vuil. Je bespaart zonder schrappen dus geld maar ook tijd. Wij leveren de aardappels ook gewassen aan. Die zijn zo schoon dat je ze direct door de frietsnijder kunt halen.

Minder?

Zijn er ook nadelen aan friet in de schil? Jazeker. De bestrijdingsmiddelen zitten veelal op de schil van de aardappels. Het wasproces is daarom erg belangrijk om te voorkomen dat je schadelijke stoffen binnenkrijgt. En friet in de schil heeft ook z’n oneffenheden. Je moet niet wars zijn van een deukje of pitje. Voor de één is ambachtelijke friet in de schil evolutie, voor de ander devolutie. Het is maar waar je de norm legt.

Tip: Peil goed onder je klanten of ambachtelijke friet in de schil aanslaat. In sommige dorpen heerst een cultuur van ‘wat de boer niet kent eet hij niet’. Ook kinderen zijn over het algemeen niet wild van friet in de schil. Maar een echte ambachtelijke frietliefhebber is fan.

Gewassen Agria’s of Binten nodig voor een scherpe prijs? Neem contact op!