Frietidee: tafelfriet

de bourgondische stijl
13
sep

Idee van de Meesters (3): tafelfriet

Heb jij ruimte voor je klanten om te zitten in je friethuys? Ontvang je wel eens groepen of families die friet bestellen en direct opeten? Probeer dan een oud bourgondisch principe in je friethuys: tafelfriet.

Het principe is dat je de verse ambachtelijke friet op een papieren tafelloper uitspreidt. Die tafelloper trek je zo van een rol papier af. De favoriete sauzen kunnen gewoon toegevoegd worden aan de friet, op de tafelloper. Friet erop, en smullen maar met elkaar. Gezellig en funny. Ook makkelijk op te ruimen. Aan het eind van het eetmoment vouw je de tafelloper in elkaar, zo de afvalbak in. En je bent klaar voor het volgende gezelschap.

Tips:
> Kies een papiersoort die vet-werend is.
> Je kunt het papier uiteraard laten bedrukken met een patroon in jouw huisstijl.
> Dit idee is ook in placemat-vorm uit te voeren per persoon.

Met ambachtelijke groet,

Meesters van de Friet