stap over op ambachtelijke friet

5 goede redenen waarom
19
okt

5 redenen om nu over te stappen op ambachtelijke friet

Een nieuw jaar is aangebroken. Als het aan de Meesters van de Friet ligt een mooi moment om over te stappen op ambachtelijke friet. Maar waarom zou je? Veel ondernemers doen het simpelweg vanuit passie voor piepers en omdat ze het zelf gewoon lekker vinden. En dat is mooi. Maar je kunt er ook puur commercieel en strategisch naar kijken. Is het niet gewoon slim om te doen? Wij geloven van wel! We sommen enkele voordelen op.

1. Meer klanten

Doordat je met ambachtelijke friet onderscheidend bent ten opzichte van andere horecaondernemers bij jou in de buurt, trek je hiermee nieuwe klanten aan. Voor ambachtelijke friet wordt gerust een blokje om gereden door consumenten die dit heerlijke verse frietje waarderen.

2. Minder kosten

Ambachtelijke friet kost minder. Je betaalt slechts de aardappels, terwijl diepvriesfriet of koelverse friet veel duurder is. Ook het koelen en invriezen van friet kost veel aan energie en ruimte. Wel is het werken met ambachtelijke friet veel arbeidsintensiever. Maar Je bent toch al in je zaak aanwezig dus die tijd kun je beter nuttig bezig zijn.

3. Betere verkoopprijzen

Ambachtelijke friet kun je voor een betere prijs verkopen dan diepvriesfriet. Consumenten accepteren een hogere prijs en het is ook logisch omdat je er meer werk aan hebt. Het verschil per portie friet kan makkelijk oplopen tot € 1,- verschil.

4. Betere spreiding

Met ambachtelijke friet heb je een andere manier van werken. Je kunt buiten de spits om al veel voorwerk doen, waardoor je in piekmomenten heel veel aankunt. Het afbakken van voorgebakken ambachtelijke friet duurt namelijk maar 4 minuten. De friet snijden, voorbakken en laten rusten kan allemaal op een eerder moment. Je kunt je werkzaamheden dus beter spreiden.

5. Beter assortiment

Wanneer je ambachtelijke friet introduceert leent je assortiment zich ook voor andere items. Ambachtelijke friet is met mooie andere ambachtelijke producten te combineren. Bijvoorbeeld je huisgemaakte kroket, stoofvlees, verse kipproducten, etc. Het opent dus nieuwe mogelijkheden en ideeën.

 

Wil jij advies over de overstap van je huidige frietmerk naar ambachtelijke friet en samen met de Meesters ontdekken wat goed voor je onderneming is? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Groetjes,

Meesters van de Friet