Winnaar AD friettest

en winnende frituurolie
21
apr

Winnaar AD friettest en winnende frituurolie

Vandaag feliciteerden we het Swolsch Friethuys van Marco Poel. Vanaf de opening van zijn zaak gebruikt hij de producten van Meesters van de Friet, waaronder de nummer 1 frituurolie. Als felicitatie ontving hij van de Meesters van de Friet een pallet frituurolie. Voorlopig kan hij weer even vooruit met het bakken van de heerlijke goudgele staven. Deze natuurlijke zonnebloemolie, genaamd frituurolie SUMMUM Extra heeft Marco geholpen in het winnen van de eerste prijs van de AD friettest 2017. Maar wat maakt deze frituurolie zo bijzonder? We leggen het uit!

  1. Authentieke aardappelsmaak

    Veel frituuroliƫn geven een smaak af aan de aardappel en dat is niet de bedoeling. De smaak moet 100% van de aardappel afkomen. Met onze frituurolie komt je aardappel smaakvol uit de pan zonder dat je olie proeft. Dat is wel het geval zodra er raapolie of soja-olie is opgenomen in de samenstelling. Deze typen frituuroliƫn zijn niet neutraal van zichzelf.

  2. Krokant bakresultaat

    Door de unieke vetzuursamenstelling heeft de olie een hoog rookpunt en brandpunt. Het percentage enkelvoudig onverzadigde vetzuren is 75% wat er onder andere voor zorgt dat de frieten tijdens het bakken snel een krokant korstje krijgen. De frituurolie neemt minimaal op in de aardappel, waardoor deze krokant en knapperig afbakt. Na het afbakken blijft de friet ‘staan’ en voorkom je een slappe hap.

  3. Zeer hittebestendig

    De frituurolie is door de vetzuursamenstelling en de speciale zonnebloemsoort zeer hittebestendig, waardoor de zgn. TPM waardes van de frituurolie bij aanvang in het bakken zeer laag liggen. (4) De olie blijft daarnaast lang stabiel en verkleurt nauwelijks, wat een positief effect heeft op de friet. TPM waardes gaan langzaam omhoog bij intensief bakken waardoor de olie langer dan gemiddeld vers en fris is.

Wil je deze winnende frituurolie eens uitproberen? Neem contact met ons op voor een afspraak.