Hoe kies je een goede frietsnijder

Stel jezelf de juiste vragen!
16
mei

Hoe kies je een goede frietsnijder?

Hoe kies je een goede frietsnijder? Er zijn er genoeg te koop in de horeca. In deze blog helpen we je een handje om tot de juiste keuze te komen. We stellen een aantal vragen om te selecteren.

Met welke aardappel ga je werken?

Het ras van de aardappel doet ter zake in een weloverwogen keuze van een frietsnijder. Een Agria is veel groter dan een Bintje. En je wilt natuurlijk je aardappels rechtop onder het drukstuk kunnen zetten. Met een hoogte van 15 cm tussen snijrooster en drukstuk kun je goed uit de voeten. Snij je de aardappels in de schil? Dan moet het snijrooster vlijmscherp zijn en veel weerstand kunnen verdragen. Zeker in de winter als de schil wat dikker is, wil je de ongeschilde aardappels ook nog goed kunnen snijden.

Wie gaat er mee werken?

Kies een frietsnijder die aansluit bij het personeel die er mee moeten werken. Zijn het krachtige mannen of jonge dames die de aardappels in frieten snijden? Om het werk zo makkelijk mogelijk te maken is het goed om een frietsnijder te kiezen die stabiel is en te monteren is op een tafelblad. Dat maakt het werk een stuk lichter en voor alle personeel toegankelijk.

Waar wil je de friet hebben?

Bepaal in de keuze van een frietsnijder goed waar je de frieten wilt opvangen. Het makkelijkste is wanneer de friet onder het snijrooster in een emmer kan vallen. Op die manier kun je een grote hoeveelheid friet snel en makkelijk verwerken. En verplaatsen. Ook voor het gezicht richting klanten is het representatief.

Hoe intensief gebruik je de frietsnijder?

Wanneer je een frietsnijder intensief gebruikt, moet je niet inleveren op kwaliteit. Het materiaal is erg belangrijk om er lang zorgeloos mee te kunnen werken. Daarnaast is het goed wanneer slijtagegevoelige onderdelen vervangen kunnen worden zoals een trekveer, drukstuk of snijrooster. Zodoende heb je aan een stevige basis genoeg en zijn vervolgkosten laag.

In welke maat wil je de frieten snijden?

Bedenk goed in welke maat of maten je friet wilt snijden. Wij adviseren 12mm x 12mm. Kijk in de keuze goed of jouw maat snijrooster wel leverbaar is bij betreffende machine.

Onze keuze valt op de RENAUD frietsnijder. Bij ons te bestellen. De frietsnijder voldoet aan de volgende criteria

  • Slijtage gevoelige onderdelen vervangbaar.
  • Robuust materiaal (gegoten aluminium).
  • Handzaam in gebruik.
  • Te monteren op tafelblad. Stabiele ondergrond.
  • Verschillende maten snijroosters leverbaar.

Klik hier voor meer informatie.

Groeten,
De Meesters…