Frietzak Feitjes

We maken er een punt van!
17
aug

Frietzak Feitjes

De herkomst van de puntzak
De papieren puntzak stamt uit de tijd van marktkramers en kent men al vanuit de late Middeleeuwen. Op markten werd oud papier en later oude kranten gebruikt. Men kende ze in verschillende maten met diameters van 10 cm tot wel 60 cm en in verschillende soorten papier. Niet alleen friet werd vanaf een vroeg stadium in een papieren puntzak geserveerd, maar ook suiker of bloem.
Tegenwoordig is de puntzak weer populair en maakt deze oude, nostalgische verpakking een comeback.

Soorten puntzakken
Er zijn allerlei varianten puntzakken verkrijgbaar. We kennen tegenwoordig ook kartonnen puntzakken met een apart bakje voor de saus. Mooi, maar wel prijzig. De klassieke punt is goedkoop en draagt bij aan het ambachtelijke nostalgische karakter. Dit blijft voor ons een aanrader.

Maten van de puntzak
Voor een puntzak friet zijn verschillende maten te bedenken. De meest gebruikte maten zijn:
K15: kleine puntzak friet
K17: medium/gewone puntzak friet
K19/21: grote puntzak friet

Wij adviseren je om altijd twee puntzakken in elkaar te zetten, in tegenovergestelde richting, zodat je een symmetrische puntzak hebt. Wanneer de klant halverwege is met eten kun je één zak verwijderen, waardoor je beter tot onderin de puntzak kunt komen.

Soorten papier
Uiteraard kun je de bedrukking zelf maken zoals je die hebben wilt. Wanneer je het laagdrempelig wilt houden, kies dan voor een puntzak met krantenopdruk, rood-wit ruit of bruine ‘natuur-look’. Eigen bedrukking is natuurlijk erg mooi, maar daar moet het volume dan ook toereikend voor zijn.
Het soort papier is vooral erg belangrijk. Kies altijd voor vetwerend ersatzpapier. Hier zie je geen vetvlekken op. Vooral vrouwen zijn nogal huiverig voor zichtbaar vet. Met dit soort papier kun je dat voorkomen.

Tip: maak de frietzak persoonlijk
Hoe leuk is het als je naam vermeld wordt op de frietzak. Dan wordt het echt jouw frietje. Ook handig om de sauskeuze op de frietzak aan te geven. Dit kan op een blanco zak, maar de frietzak voordrukken is ook geen gek idee. Een ruimte voor de naam en het assortiment sauzen erop, waarbij je met een vinkje aangeeft welke saus/sauzen de klant gekozen heeft. Ook handig voor jou als ondernemer. Je noemt de naam en je klant meldt zich direct. Ook met het oog op klantenbinding is het altijd goed om iemand bij zijn naam te kennen.

Advies nodig in de keuze van een puntzak? Prijs aanvragen?
Neem contact met ons op