De frituurolielijn van SUMMUM kent verschillende frituuroliën met diverse samenstellingen. Elke frituurolie is met zorg samengesteld. Op die manier kunnen we elke horeca-ondernemer voorzien van een passende olie, aansluitend bij uw manier van werken en uw wensen. Alle frituuroliën voldoen ruimschoots aan de eisen van verantwoord frituren. Wij zijn ook SKAL-gecertificeerd en kunnen biologische frituurolie verzorgen. Voor ambachtelijke frieten is het een feestje om in deze olie te mogen zwemmen.
Frituurolie SUMMUM Extra
Deze frituurolie is het vloeibare goud voor ambachtelijke verse friet. Als Meesters van de Friet beloven we dat dit de beste frituurolie is om verse friet in te bakken. Het zit ‘m in de vetzuursamenstelling. Deze olie bevat maar liefst 75% enkelvoudige onverzadigde vetzuren, de meest stabiele en krachtige vetzuren in plantaardige olie. Het gevolg is dat deze frituurolie extreem lang meegaat. Daarnaast is de olie geheel neutraal in geur en smaak. Daarmee behoud je de authentieke aardappelsmaak. En dat proeft je klant! Verder zorgt deze olie voor een krokant en knapperig frietje, wat je ook zonder zorgen mee naar huis kunt nemen. Geen slappe hap bij thuiskomst.
Frituurolie SUMMUM Special
Deze frituurolie is geschikt voor de ondernemer die gewend is snel de frituurolie te verversen. De frituurolie heeft een gemiddelde levensduur en is opgebouwd uit verschillende soorten plantaardige oliën. Qua prijs is deze frituurolie een zeer aantrekkelijk product. Ook wordt deze frituurolie specifiek gebruikt voor het voorbakken van friet. Daar is deze olie zeer geschikt voor. Heb je een mobiele frituur en kun je frituurolie niet te lang bewaren? Of ben je gewend aan een strak verversschema van frituurolie? Kies dan voor dit product.
Visbakolie SUMMUM
Deze olie is speciaal ontwikkeld voor het bakken van gefrituurde vis zoals kibbeling of lekkerbekken. Ook het bakken van friet en snacks is mogelijk in deze olie, maar de eigenschappen zijn geweldig voor het bakken van vis. De olie ruikt minimaal en spettert nauwelijks. Ambachtelijke friet wordt steeds vaker gecombineerd met een ‘fish and chips’ concept. Daarbij wordt de vis afzonderlijk gebakken van de friet. In dat geval adviseren wij ook twee verschillende soorten olie te gebruiken omdat de visbakolie specifiek samengesteld is voor het bakken van vis.
Filta heeft in elke Nederlandse provincie service-operators actief. Zij filteren voor ondernemers op innovatieve wijze de frituurolie, leveren nieuwe frituurolie, reigigen de friteuses en voeren de oude frituurolie voor u af.