APRIL: Hooked on Fish & Chips (ZLD)

Ik ben René Akkermans van Hooked on Fish & Chips in Zierikzee, Zeeland.  

Hoe lang ben je al horecaondernemer en waarom heb je daarvoor gekozen?  

Vanaf 18-jarige leeftijd ben ik voor mezelf begonnen. Ik wilde graag mijn eigen ding doen en zelf beslissingen nemen. Met een frietkar in Bruinisse kon ik geld verdienen en tegelijkertijd zelfstandig werken. Deze kar heb ik nog steeds!

Wat is het verhaal van jouw friethuis?

Ontstaan 
Ik wilde graag nog een zaak beginnen in Zierikzee waar ik verse friet kon gaan verkopen, dit deed nog niemand. Er kwam een pandje beschikbaar op een hoek en hier paste de naam Hooked perfect bij.

Ontwikkelingen 
Met het zoeken naar de juiste producten, uitsluitend goede kwaliteit en het Britse “fish and chips” ontstond het idee voor mijn zaak. Daarbij hebben we als team veel waardevolle tips gekregen van de Meesters van de friet.  Zo leerden we over frituren in de beste olie en hoe je verse friet het lekkerst bakt.

Personeel  
We werken graag met jongelui. Dit past ook bij het hippe en trendy concept, het kost misschien wat meer tijd maar het is leuk! Daarbij houdt het ons en het bedrijf jong.

Friethuis zelf
Nadat we verschillende ideeën bij elkaar hadden verzameld, uiteraard dankzij internet, zijn we tot de uitstraling van Hooked gekomen. Zoals de aardappelkratjes, de vishengels, fuiken en de boomstam.

Hoe zorgen jullie voor de naamsbekendheid van jullie friethuis?   

Facebook en Instagram, maar misschien gaat de mond tot mond reclame wel het snelst. Daarbij helpt Facebook bij onze naamsbekendheid, mensen delen deze berichten graag. We maken de berichten zelf, hierbij houden we de berichten persoonlijk. Verder proberen we onze berichten zo goed en echt mogelijk over te brengen. Mensen moeten er een blij gevoel van krijgen.

Waarin onderscheidt jouw friethuis zich van anderen? 

We verkopen dagelijks vers gesneden friet met schil. Hierbij is het geen friethuis met friet en een assortiment aan snacks, maar friet en vis. Vis van een goede kwaliteit. De kibbeling en lekkerbek van kabeljauw en de calamares snijden we zelf.

Als je andere horecaondernemers advies mocht geven, wat  zou je tegen hen willen zeggen?  

Kies voor kwaliteit. Daarin merken wij dat steeds meer mensen kritisch zijn met het uitgeven van geld. Ze streven naar betere kwaliteit en gezondere producten. Er wordt meer gevraagd over de producten, dus je moet zelf ook zorgen dat je kennis in huis hebt. Vragen over glutenvrije producten waren voor ons bijvoorbeeld nieuw.

Waar zou je met Hooked on fish & chips willen zijn over 5 jaar? 

Misschien één of twee vestigingen erbij? Ik weet het niet… Ik hoop dat we, als zaak en als team, veel waardering hebben voor ons concept en dat we mensen blij maken met kwaliteit. Bekendheid in Zeeland en omstreken zou mooi zijn.